maandag 11 mei 2009

10/5 - Belgacom Champs - Averbode


Dit weekend was er in Averbode de Belgacom champs. Het is en blijft een totaal andere discipline dan marathon, maar als er niets speciaal gepland is, dan doe ik links of rechts soms wel is mee als training en om extra ervaring op te doen.Net zoals in Brecht is het een uurtje vlammen in het rood.Het weer was schitterend, het parcours wat minder...niets technisch... een echt cyclocross parcours. De startvolgorde was op basis van het BeNelux klassement. Daar ik nog nooit een wedstrijd van BeNeLux criterium had meegedaan, was het van achteren starten. Even later waren we vertrokken en na een paar km zat het aan een smaller stuk al volledig strop. Afstappen en te voet verder totdat de bottleneck achter ons lag. Een paar minuten verloren...op zulk parcours kon je het klassement al vergeten. Wat later bleek dat door die opstopping ik de eerste ronde zowat de 10de slechtste rondetijd had neergezet. Dus verstand op nul en we ware begonnen aan een inhaalrace om de schade iet of wat te beperken.
De zwaarste stukken waren het mulle zand, waar je steeds al lopend doormoest om vervolgens naar boven en beneden te klimmen. Daarna een lang stuk mul zand waar het kwestie was om volle gas was te blijven geven en het goede spoor te houden, zodat je niet strop kwam te zitten. Dan was het een beetje bekomen en proberen goed tempo aan te houden op de plattere stukken.
Ronde posities:
Ronde1: 84
Ronde2: 80
Ronde3: 73
Ronde4: 68
Het waren in totaal 4 rondes. Vooral in de laatste 2 rondes heb ik nog een pak kunnen inhalen. 4 in de laatste km. De uiteindelijke uitslag is niet schitterend te noemen, maar kijkend naar mijn rondetijden schetst het perfect mijn wedstrijdverloop: eerst ronde was een ramp om vervolgens toe te werken naar een snelle eindronde.Uiteindelijk was de uitslag niet super belangrijk. Vooral weer genoten van schitterend weer en een goede training gehad. Morgen een lange duurtraining om vervolgens de komende 2 weken te trainen voor Cimes de Waimes.

Stats:
Uitslag: 68/116
tijd: 01:08:17
avg km/u: 19,7
avg hrm: 172
km: 22,4
hm: 0

Geen opmerkingen: